10 til Forskel
Afstemningen for oktober slutter om
Stem på din favorit
75
Gymnastikforeningen Køge Bugt
201
Dansk Talentakademi
411
Aarhus Fodbold Akademi
172
Vadum IF
67
Ledøje Smørum Rideklub
499
Roskilde Lilleskole
2
Tuse IF Fodbold
75
DGI Sydøstjylland, Gymnastik
Om 10 til Forskel
10 til Forskel er sat i verden for at hylde de lokale initiativer og sørge for at sætte fokus på de projekter, der gør en forskel for mennesker i lokalsamfundet. Bag 10 til Forskel står Spar Nord Fonden, der siden 2012 og hver måned har givet 10.000 kroner til gode ideer, som personer eller fællesskaber i Danmark har udviklet og selv lagt masser af kræfter i. Initiativer, som blev vindere, fordi initiativtagerne har formået at engagere netværk og lokalsamfund i muligheden for støtte.
Spar Nord Fondens hensigt og mål med 10 til Forskel er at bidrage til at selv små projekter kan opstå til glæde for fællesskabet i lokalsamfundet - og gøre en stor forskel.
Gennem årene har vi set, at 10 til Forskel faktisk kan glæde dobbelt. Først med mange grineflip og fælles flid, når den lille video skal optages - og senere igen, hvis man også bliver månedens vinder af 10.000 kroner.
Nyt koncept: 5 for Fællesskabet
5 for Fællesskabet er endnu en mulighed for at vinde penge til foreningen. Fremover vil der være to vindere af månedens konkurrence. Det projekt, der indsamler flest stemmer, vinder 10.000 kroner, og det projekt, der ender på femtepladsen, når konkurrencen er slut, vinder 5.000 kroner. Hvis man vinder 5.000 kroner, får man lov til at fortsætte jagten på førstepladsen i næste måned igen.
Tips og Tricks
- Sørg for at lave videoen i bredformat 16:9, da videoen vil blive vist i dette format på hjemmesiden.
- Det er en god idé at lave et manuskript, inden I begynder at optage. Find frem til jeres vigtigste budskaber, og hvilke oplysninger det er vigtigt at få fortalt.
- Brug et enkelt og letforståeligt sprog, så trænger jeres projekt igennem hos flest mulige seere.
- Der er ofte større oplevelser i billeder end i ord. Så vis, hvad I kan, samtidig med I fortæller om projektet.
- Sørg for, at lyden er god og tydelig. Pas på ikke at få for meget baggrundsstøj. Tal tæt ved og i retning af mikrofonen, så jeres budskab går tydeligt igennem.
- Vær opmærksom på lyset. Sørg for, at det er personen, genstanden eller stedet, du filmer, der er oplyst. Det kan desuden være svært at filme op mod solen.
- Navngivningen af jeres indslag er vigtig. Find en overskrift, der er dækkende og fængende – så er det lettere at henvise til filmen for de personer, I ønsker skal dele videoen. Det giver flere stemmer.
God fornøjelse med optagelserne!