KundeCo.Sparnordfonden.Core.Models.DocumentTypes.Image?.Name
Naturmødet vil inspirere børn og unge
Nyhed 10. maj 2023
Naturpolitisk topmøde, DJ Battle og natursynsspeeddating er bare nogle af de arrangementer, der er på programmet, når Naturmødet igen samler alle naturinteresserede 11.-13. maj i Hirtshals. I alle tre dage kan man opleve spændende debatter og nye måder at formidle og beskæftige sig med naturen på – ikke mindst for børn og unge.

11.-13. maj inviterer Naturmødet igen udenfor til et hav af forskellige arrangementer i Hirtshals. Naturens eget folkemødet, som det kaldes, har i år fokus på at formidle og debattere biodiversitet og naturforvaltning – ikke mindst for og sammen med børn og unge.

 

- Vi stiller i år ekstra skarpt på at aktualisere og formidle den grønne dagsorden på en måde, så det er både lærerigt, sjovt og spændende for børn og unge. Derfor inviterer vi også til en bred pallette af arrangementer, hvor alle sanser kan komme i spil, og hvor også den yngre del af befolkningen kan blive både inspireret og underholdt. Alt det har vi mulighed for, fordi Spar Nord Fonden igen i år støtter med en flot bevilling på 400.000 kroner, siger Leif Lund Jakobsen, der er leder af Naturmødet.

Grøn dagsorden for unge

Naturmødet stiller igen i år en række platforme og scener til rådighed, hvor besøgende har mulighed for at deltage i sjove aktiviteter, lytte og lære. Efter den officielle åbning torsdag klokken 14 ved statsminister Mette Frederiksen, åbner Magnus Heunicke Roots-scenen, hvor især de unge kan blive inspireret og underholdt:

 

- Når vi taler om forvaltning af naturen, er det helt afgørende, at vi også inddrager og aktiverer vores samfunds kommende beslutningstagere og forvaltere. I Spar Nord Fonden er vi derfor glade for at kunne støtte op om Naturmødet og arbejdet med at oplyse og inspirere den yngre generation, så den bliver en del af den grønne dagsorden, fortæller fondsdirektør Bo Uggerhøj. 

 

Programmet på Roots-scenen byder blandt andet på ”Natursynsspeeddating”, ”DJ Battle med Jonny Hefty og Haske Hubbi”, ”Tang og Tuborg”, quizzer og fredagsbar. Fredag aften sluttes af med såkaldt fuglekald på Naturmødets dansegulv, hvor kvartetten Dans & Lær sætter technomusik til dyrelyde.

Naturmødet

Naturmødet er naturens eget folkemøde, der har fundet sted siden 2016. Det er Naturmødets formål at være en demokratisk platform, hvor beslutningstagere, professionelle og borgere årligt mødes i dialog om biodiversitet og naturforvaltning. Med et politisk, fagligt og folkeligt fokus vil Naturmødet fejre, forandre og forstærke danskernes forhold til og udnyttelse af naturen.

 

Læs mere om Naturmødet her

 


Seneste nyheder