Spar Nord Fonden: Mere end 100 mio. kroner til fællesskaber i 2024

I 2024 er der endnu flere muligheder for at opnå støtte til gode projekter. Det forventes nemlig, at Spar Nord Fonden vil uddele over 100 mio. kroner til både små og store fællesskaber, hvilket udgør den højeste uddelingsramme i Fondens historie.

Udgivet 11. januar 2024| Spar Nord Fonden |
Spar Nord Fonden
Mand optræder for børn til Kulturmødet

2023 var et begivenhedsrigt år for Spar Nord Fonden, hvor der i alt blev doneret 70 mio. kroner til 863 foreninger i hele Danmark, og i 2024 er det ambitionen at fortsætte den positive udvikling i samfundet.

 

- 2024 bliver et særligt år, hvor vi kan fejre Spar Nord Banks 200-års jubilæum. I Spar Nord Fonden markerer vi dette ved at uddele endnu flere donationer, end der hidtil er set i Fondens historie, fortæller fondsdirektør i Spar Nord Fonden, Bo Uggerhøj.

Vi forventer at donere mere end 100 mio. kroner til fællesskaber i hele Danmark.

Bo Uggerhøj, fondsdirektør i Spar Nord Fonden

Han fortsætter:

 

- og vi glæder os både til at give nye muligheder til en masse foreninger og lokalsamfund, men også til at fortsætte det gode samarbejde, som vi har med mange af vores tidligere støttede projekter.

I Spar Nord Fonden sætter vi en ære i at samarbejde med projekter, som Fonden støtter. Et udpluk af disse er allerede planlagt i 2024, og vi ser blandt andet frem til:

 

  • DM-ugen som afholdes i juni i Herning, hvor Spar Nord Fonden igen i år står klar med Kom-og-prøv-parken.
  • Nat i Naturen som afholdes i september og hvor mørkeleg, stjernekiggeri, bålhygge og jagt efter dyrelyde er nogle af de oplevelser, der skal bringe flere mennesker ud i naturen.
  • Hej Fondens indsats for godt kammeratskab blandt børn og unge i danske håndboldklubber.
  • Det Kærlige Måltid som vil hjælpe sårbare familier og danne fællesskaber for deres mange frivillige.

7 mio. ekstra til lokale fællesskaber

2024 er året, hvor Spar Nord Bank fylder 200 år – 200 år med fødderne solidt plantet i lokalmiljøet. Da Spar Nord Fondens ejerskab af Spar Nord-aktier resulterer i aktieudbytte, som muliggør Fondens donationer, vil vi i Spar Nord Fonden gerne markere jubilæet ved at fejre de mange lokale foreninger og frivillige.

 

I jubilæumsåret vil vi derfor donere ekstra 7 mio. kroner til at give de lokale, frivillige kræfter rundt i Danmark et ekstra løft. Denne indsats som et tak for, at de uge efter uge bidrager til sammenhængskraften og fællesskabsfølelsen rundt omkring i de lokalsamfund, hvor banken har drevet forretning. Vi vil i løbet af foråret præsentere denne ekstra mulighed for de lokale foreninger.

Fortsat støtte til fællesskaber inden for kultur, fritid og det sociale område

Spar Nord Fonden støtter fællesskaber, der mærkes inden for kultur, fritid og det sociale område. I 2024 kan vi se frem til at uddele for et væsentligt højere beløb end hidtil, og derfor kan endnu flere projekter se frem til at modtage støtte. En støtte som kan være afgørende for, at et projekt bliver til noget eller får det løft, der gør en forskel. Samtidig fortsætter vi vores populære koncepter som 10 til Forskel og uddeling af Ph.d./Postdoc stipendier.

 

Derudover ser vi i 2024 frem til at lancere flere nye koncepter, der giver lokale foreninger flere muligheder for at søge støtte hos Spar Nord Fonden. Hold derfor øje med Fondens hjemmeside og sociale medier i løbet af foråret, hvor vi vil løfte sløret for de nye støttemuligheder, vi søsætter til gavn for fællesskaber, foreninger og lokalsamfund.

Ansøg Spar Nord Fonden

Foreninger med et gyldigt CVR-nummer og med et projekt inden for Spar Nord Fondens uddelingspolitik kan altid søge om støtte hos Fonden. 



Seneste nyheder