Stor karnevalsfest i vente for de nordjyske børnefamilier

Aalborg Børnekarneval modtager betydelig donation fra Spar Nord Fonden på 400.000 kr.

Udgivet 25. februar 2024| Aalborg Børnekarneval |
Kultur
Publikum ved børnekarneval i Aalborg

Aalborg Børnekarneval, der hidtil har været den usynlige lillesøster til det større voksenkarneval, skal være Danmarks største endagsbegivenhed for børnefamilierne. En dag i fællesskabets tegn, der forener børn og deres familier i en festlig atmosfære. Med kunstnerisk flair og mangfoldighed som fundament ønsker karnevalet at øge besøgstallet markant og skabe en unik tradition for byens børnefamilier.

Projektbeskrivelse og vision

Projektet har klare mål om at styrke samhørigheden, øge deltagerantallet, fremme mangfoldigheden blandt deltagerne, skabe "aha-oplevelser" og læring samt forlænge karnevalsoplevelsen gennem målrettede aktivi- teter måneder før selve karnevalsdagen. For at opnå dette er der planlagt en række udviklingsaktiviteter, herunder danseworkshops, udklædningsprojekter, byggeprojekter, mikrooplevelser i Kildeparken, der skal involvere børnene på en ny og spændende måde. Herudover vil der på karnevalsdagen lørdag den 18. maj være mulighed for at deltage i paraden gennem byen samt opleve unikke internationale karnevalsgrupper og kendte danske artister som Onkel Reje, Motor Mille og MGP ́24.

I Spar Nord Fonden vil vi gerne støtte op om ønsket om at skabe aktiviteter, som børnefamilierne gratis kan engagere sig i.

Bo Uggerhøj, fondsdirektør i Spar Nord Fonden

Aalborg Børnekarneval håber, at denne donation fra Spar Nord Fonden vil være startskuddet til en magisk forvandling af byens børnekarneval og skabe et inkluderende fællesskab, hvor forskellighed og kreativ udfol- delse kan blomstre.

 

- Med den store tilstrømning, der er til Aalborg Karneval, ligger der et spændende potentiale i at udvide festen til også at rumme en yngre målgruppe. I Spar Nord Fonden vil vi gerne støtte op om ønsket om at skabe aktiviteter, som børnefamilierne gratis kan engagere sig i, så endnu flere mennesker mærker fællesskabet, kreativiteten og mangfoldigheden, siger Bo Uggerhøj, der er direktør i Spar Nord Fonden.

Samarbejde og forankring

Aalborg Børnekarneval ved at så store ambitioner ikke kan gennemføres alene. Derfor vil projektet involvere nøglepartnere inden for erhverv, kultur og uddannelse for at udvikle en oplevelsespalet og skabe et bære- dygtigt fundament for fremtidig vækst. Aktiviteterne skal implementeres og forankres i samarbejde med lo- kale nordjyske partnere, der vil bidrage på såvel oplevelses- som kommunikationsfronten.

 

- Vi er dybt taknemlige for den økonomiske støtte, som Spar Nord Fonden har givet os. Det giver os mulighed for at bygge et stærkt fundament for Børnekarnevallets vækst over de kommende år. Men allerede om godt tre måneder indtager den store børnekarnevalsfest Aalborg, og vi glæder os til at give de nordjyske børnefa- milier en uforglemmelig dag i fællesskabets tegn, siger Chris Kroer Jensen, der er chef for Foreningen Aalborg Karneval.

Om Aalborg Børnekarneval

Aalborg Børnekarneval 2024 vil finde sted lørdag d. 18. maj. 

Aalborg Børnekarneval er en årlig begivenhed, der har til formål at skabe en magisk dag for børnefamilier i Aalborg og omegn. Med en ny identitet og store ambitioner sigter Aalborg Børnekarneval mod at blive Danmarks stærkeste endagsfamiliebegivenhed inden for de næste 5 år.

I 2023 deltog 8.500 gæster i festlighederne, der bestod af en parade gennem Aalborg Midtby, hvor de udklædte børnefamilier dansede gennem gaderne, flankeret af internationale og lokale karnevalsgrupper.

Paraden slutter og festen fortsætter i Den Fortryllede Park, Kildeparken, som er fyldt med sceneunderholdning, liveshows fra karnevalsgrupperne samt et væld af sjove aktiviteter lige fra workshops til hoppeborge og ansigtsmaling.

 

I 2024 optræder blandt andre Onkel Reje og Mortor Mille, kendt fra DR Ramasjang på den store scene i Kildeparken.

Du har mulighed for at arbejde som frivillig også til Børnekarneval. Skriv til lotte@aalborg-karneval.dk for mere info.



Seneste nyheder